Excursions on Sylt

August 2025

Kochkurs Fisch Total am 21.08.2025 - 21. August 2025 at 13:00 - 20:00
Meeresfrüchte Kochkurs am 30.08.2025 - 30. August 2025 at 13:00 - 20:00

September 2025

Snacks & Fingerfood am 11.09.2025 - 11. September 2025 at 12:00 - 17:00
Rind Kochkurs am 20.09.2025 - 20. September 2025 at 13:00 - 20:00

October 2025

Kochkurs Soßen, Marinaden, Suppen & Vinaigrettes am 04.10.2025 - 4. October 2025 at 13:00 - 20:00
Kochkurs Fisch Total am 11.10.2025 - 11. October 2025 at 13:00 - 20:00

November 2025

Wild und Wildgeflügel 01.11.2025 - 1. November 2025 at 13:00 - 20:00
Das unbekannte Burgund: Entdeckungen im Schatten der Grands Crus mit Frank Kämmer MS am 02.11.2025 - 2. November 2025 at 18:00 - 23:00
Spitzenraritäten - Verkostung mit Jürgen Drawert am 08.11.2025 - 8. November 2025 at 18:30 - 23:30
Same same but different - 4 Hands Dinner mit Tobi Bätz - 13.11.2025 - 13. November 2025 at 18:00
Perlen aus dem Watt - unsere Austern-Exkursion – 14.11.2025 - 14. November 2025 at 14:00
Tobis Ferment & JPs Rawbar – 14.11.2025 - 14. November 2025 at 18:00
4 Hands-Lunch im Wohnzimmer – 15.11.2025 - 15. November 2025 at 12:00
Weihnachtskochkurs am 16.11.-18.11.2025 - 16. November 2025 - 18. November 2025 at Den ganzen Tag
Weihnachtskochkurs am 23.11.-25.11.2025 - 23. November 2025 - 25. November 2025 at Den ganzen Tag
Weihnachtskochkurs am 30.11. bis 02.12.2025 - 30. November 2025 - 2. December 2025 at Den ganzen Tag

December 2025

Trüffel Kochkurs am 13.12.2025 - 13. December 2025 at 13:00 - 20:00
Silverster-Kochkurs im Söl'ring Hof am 29.12.2025 - 29. December 2025 at 12:00 - 17:00
Silvesterparty - 31. December 2025 - 1. January 2026 at 19:00 - 2:00

February 2026

Kings Classics 2.0 - Willkommen & kleine Küchenparty - 04.02.2026 - 4. February 2026 at 18:30 - 22:30
Kings Classics 2.0 - Inselsafari im Oldtimerbus - 06.02.2026 - 6. February 2026 at Den ganzen Tag
Kings Classics 2.0 - 4-Hands-Dinner - 07.02.2026 - 7. February 2026 at 18:30 - 22:30
Nachts im Aquarium mit Caro Maurer MW am 27.02.2026 - 27. February 2026 at 18:00
Exklusiver Weinabend mit Caro Maurer am 28.02.2026 - 28. February 2026 at 18:30

March 2026

Das große Domaine de la Romanée – Conti Tasting: 10 Jahrgänge La Tâche mit Bärbel Ring am 07.03.2026 - 7. March 2026 at 18:00
Austernkochkurs – Die Königin des Meeres am 13.03.2026 - 13. March 2026 at 13:00 - 20:00
Kochkurs Innereien: Alte Schule, neue Küche am 28.03.2026 - 28. March 2026 at 13:00 - 20:00

April 2026

Fisch Total – Von Kopf bis Flosse am 03.04.2026 - 3. April 2026 at 13:00 - 20:00
Kochkurs: Zicklein vs. Lamm am 05.04.2026 - 5. April 2026 at 13:00 - 20:00
Kochkurs: Snacks & Fingerfood am 11.04.2026 - 11. April 2026 at 12:00 - 17:00
Kochkurs Rind am 25.04.2026 - 25. April 2026 at 13:00 - 20:00
4 Hands Dinner: Jan Hartwig & Jan-Philipp Berner am 26.04.2026 - 26. April 2026 at 18:00 - 23:00

May 2026

Kochkurs: Saucen, Marinaden, Suppen & Vinaigrettes am 09.05.2026 - 9. May 2026 at 13:00 - 20:00
Männerkochkurs am 14.05.2026 - 14. May 2026 at 13:00 - 20:00
Kochkurs: Kaviar & Champagner am 24.05.2026 - 24. May 2026 at 13:00 - 20:00
Rosenkochkurs – Die DNA Sylts am 29.05.2026 - 29. May 2026 at 13:00 - 20:00

June 2026

Kochkurs: Snacks & Fingerfood am 06.06.2026 - 6. June 2026 at 12:00 - 17:00
Sommergemüse-Kochkurs & Kräuterexkursion am 13.06.2026 - 13. June 2026 at 13:00 - 20:00
Wein an der See – Get-together mit Gerhard Retter am 28.06.2026 - 28. June 2026 at 18:00 - 23:00
Wein an der See - Österdeich! Die Düne als Bühne für die feinsten Tropfen der Alpenrepublik Gerhard Retter am 29.06.2025 - 29. June 2026 at 18:30 - 23:30

July 2026

Kochkurs Meeresfrüchte: Die Schätze des Meeres am 04.07.2026 - 4. July 2026 at 13:00 - 20:00
Fisch Total – Von Kopf bis Flosse am 23.07.2026 - 23. July 2026 at 13:00 - 20:00
Sommergemüse-Kochkurs & Kräuterexkursion am 31.07.2026 - 31. July 2026 at 13:00 - 20:00

August 2026

Kochkurs Meeresfrüchte: Die Schätze des Meeres am 07.08.2026 - 7. August 2026 at 13:00 - 20:00
Fisch Total – Von Kopf bis Flosse am 20.08.2026 - 20. August 2026 at 13:00 - 20:00

September 2026

Kochkurs: Snacks & Fingerfood am 12.09.2026 - 12. September 2026 at 12:00 - 17:00
Kochkurs Rind am 26.09.2026 - 26. September 2026 at 13:00 - 20:00

October 2026

Klassiker Kochkurs: 2 Tage, 2 Menüs, 8 Klassiker am 02. & 03.10.2026 - 2. October 2026 - 3. October 2026 at 13:00 - 20:00
Kochkurs: Wild & Wildgeflügel am 17.10.2026 - 17. October 2026 at 13:00 - 20:00
Kochkurs: Wild & Wildgeflügel am 31.10.2026 - 31. October 2026 at 13:00 - 20:00

November 2026

Mehrtägiger Weihnachtskochkurs: Ihr perfektes Festmenü vom 22. bis 24.11.2026 - 22. November 2026 - 24. November 2026 at Den ganzen Tag
Mehrtägiger Weihnachtskochkurs: Ihr perfektes Festmenü vom 29.11. bis 01.12.2026 - 29. November 2026 - 1. December 2026 at Den ganzen Tag

December 2026

Kochkurs Trüffel: Das schwarze Gold aus dem Périgord am 12.12.2026 - 12. December 2026 at 13:00 - 20:00
Exklusiver Silvester-Kochkurs am 29.12.2026 - 29. December 2026 at 12:00 - 17:00

Sylt's events
know how to prepare specialities

Ingredients and products that rarely end up on the kitchen board are better handled with care and hot fingers. How do you prepare the product? How do you put the delicacy centre stage without it tasting bland? What are suitable accompaniments that complement the ingredient but do not overpower the flavour of the noble ingredient? Sylt’s events and excursions into the habitat of the creatures in which the seafood and herbs thrive promise:

Events on Sylt

the excursions of the Söl'ring Hof lead to the sources

Stroll through the mudflats in the morning hours, harvest herbs at lunchtime, finish off a light salad with garden herbs or enjoy a luxurious champagne breakfast after the excursion. Whether you

At the Sylt events with host Jan-Philipp Berner, you will learn in the great outdoors what makes the products a delicacy and with which components the ingredient can be combined.

Culinary versed and informative

Events on Sylt in and around the Söl'ring Hof

You can be sure that chef Jan-Philipp Berner knows his craft. Together with his kitchen team, he runs the gourmet restaurant, which has been awarded two coveted stars by the renowned Michelin Guide. He has original ideas for refining and preparing the delicacies. Advice on refined and clever handlings are the highlight at Sylt’s events.